jump to navigation

Pētījumi

1PhysB

Galvas smadzeņu izpētes institūts ir zinātniski-pētnieciskais centrs Zinātnes, Tehnoloģijas un Sabiedriskās politikas institūta ietvaros, kura vadītājs ir

Dž.Hegelins

(Doktors Hagelins ir vienotā kvantu lauka supersimetrijas teorijas speciālists. Viņš ir publicējis vairāk nekā četrdesmit rakstu par vienotā lauka teoriju pazīstamākajos fizikas žurnālos.)

http://hagelin.org/

Galvas smadzeņu izpētes institūts atbalsta teorētiskos un eksperimentālos pētījumus Mahariši Vēdiskās Zinātnes ietvaros, kas notiek sekojošās disciplīnās: neiroanatomijā, psihofizioloģijā, izskaitļošanas neirozinātnē, molekulārā neirozinātnē un lingvistikā. 1998.gadā Viņa Majestāte Maharadža Nader Ram tika apbalvots ar zelta daudzumu, kas vienāds ar tā svaru, par vēsturisko zinātnisko pētījumu, kas demonstrē, ka jebkura cilvēka fizioloģija ir Vēdas Vienota Dabas Likuma izpausme.

capture71

Mahariši saka: „Transcendentālajā meditācijā apziņa nonāk sevī vērstajā stāvoklī, kurš ir cilvēka apziņas vienkāršākā forma, kad tas ir atvērts tikai pašam sev. Tas ir tīrās apziņas stāvoklis jeb dabas likumu vienotais lauks. Supersimetriskā vienotā lauka fiziskās teorijas atklāj šo vienotības stāvokli, kurš caur iekšējo mijiedarbības dinamismu atspoguļojas gara produktu dažādajās formās un fenomenos.

capture110

Kad transcendentālās meditācijas procesā apziņa sevi identificē ar vienoto lauku, tad tā ir pilnīgi atvērta un realizē visu savu potenciālu, kurš tajā pat laikā ir arī dabas intelekta potenciāls. Turpmāk tiks piedāvāts dažu zinātnisko pētījumu apskats par TM fizioloģisko iedarbību un tās pozitīvo ietekmi uz ikdienas dzīvi.

(plazmakortizols – stresa hormons)

Tika mērīts elpošanas biežums TM nodarbību laikā. Elpošanas biežums samazinājās no 14 ieelpām minūtē līdz aptuveni 11 ieelpām, kas norāda uz atpūtas stāvokli un atslābināšanos TM laikā. Elpošanas izmaiņas notiek dabiski, bez piepūles, bez jebkādām neērtība.

capture109

Sistoliskā spiediena samazināšana Sistoliskā asinsspiediena( spiediens asinsvados sirdspuksta beigās) pētījumu rezultātus 112 cilvēkiem, kuri nodarbojās ar TM, salīdzināja ar visu iedzīvotāju vidējo statistisko rādītāju. Secinājums ir tāds, ka meditējošajiem asinsspiediens ir krietni zemāks, nekā pārējiem iedzīvotājiem. Vēl jo vairāk, cilvēkiem, kuri praktizē TM ilgāku laiku, spiediens ir zemāks, nekā tiem cilvēkiem, kuri ar TM nodarbojas neilgi

capture121

Pētījumu rezultāti sevī iekļauj:

 

rekl 3

cover

Ņujorkas zinātņu akadēmija savā tīmekļa vietnē (2014.g. janvāris) iepazīstinājusi ar jaunākajiempētījumiem neiroloģijas jomā – Frederika Treivisa zinātnisko darbu partranscendentālās apziņaspieredzi. Darbā atspoguļoti zinātniskie dati par meditācijas pieredzes ietekmi uz miegu, sapņiemun nomoda stāvokli (aktivitāti). Atzīmēts, ka transcendentālā meditācija var kļūt par cilvēkaattīstības dzinēju. Tā ir emocionāla stabilitāte, trauksmainības pazemināšanās sarežģītuuzdevumu risināšanas laikā, veselības stabilizācija, garastāvokļa uzlabošanās un tā tālāk.

Izlasīt visu rakstu Jūs varat šeit: Skaties avotā http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/nyas.12316/full

553209_10202904539238326_961620049_n

Protams, lasot šo rakstu, jābūt transcendentālās apziņas pieredzei. Uzreiz pēc apmācības tas notiek automātiski bez jebkādām pūlēm.Tā ir interesanta sajūta jeb pieredze, kurā prāts ir pilnībā brīvs un nav divdabības – nav domātāja, domāšanas procesa un domas. Zinātnieks apraksta to kā tīro apziņu un šī pārdzīvojuma ietekmi uz visu mūsu fizioloģiju.

capture111 capture114

Komentāri»

No comments yet — be the first.

Komentēt